Uw “Florida” van Europa

Uw "Florida" van Europa

UW “FLORIDA” VAN EUROPA

De Costa Blanca ligt aan de zuidoostkust van Spanje en maakt onderdeel uit van de Comunidad Valencia. Dit gebied strekt zich uit tussen Vinaros in het noorden tot aan Torrevieja in het zuiden, over een lengte van 251 km. Dit zijn de opvallendste kenmerken van “Uw FLORIDA van Europa”:

 • de Costa Blanca is een geliefde plek voor de vele trekvogels,
 • de witte brede zandstranden, lage duinen, afgewisseld met rotspartijen en steile kusten,
 • het klimaat van de Costa Blanca is één van de meest aangename en gezonde van Europa,
 • door het uitstekende klimaat beter voor mensen met reuma, ischias en astma,
 • voor jongeren zijn er verschillende pret- en water parken, water- en strand sporten,
 • ook de sport- en natuur liefhebbers vinden hun weg langs de verschillende wandel- en fietspaden en de regionale natuurparken,
 • een paradijselijk gebied en omgeven door bergen die zorgen voor een mild klimaat met een gemiddelde temperatuur van 22,5 graden!

Uw "Florida" van Europa

Dag dromen of dagdromen

Een vakantie naar de warme zon. Een huis kopen in Spanje. Stoppen met werken. Genieten aan de Middellandse Zee. Zwemmen in uw eigen zwembad onder de zuidelijke zon. De zon zien ondergaan in de zee vanaf uw eigen balkon. Mooi bruin worden op uw eigen dakterras.

We dachten allemaal dat het niet kon? Stoppen met werken, meer tijd voor het gezin. Wist u dat 9 van de 10 Belgen en Nederlanders daar regelmatig van dromen?

Maar misschien hoeft u niet te wachten tot u een loterij heeft gewonnen. Er is meer mogelijk dan u denkt. Voor ieders budget hebben wij aanbod op onze site, en ook in Spanje is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Laat u deskundig informeren, investeer in het buitenland en maak uw eigen dromen nu waar. Echt waar? Probeer het ook eens.

Algemeen toerisme toerisme in Spanje

Volgens Colomer is dat vooral dankzij de overschakeling van strandtoerisme naar algemeen toerisme, met meer aandacht voor natuur en cultuur. “De tijd dat de toeristen alleen maar aangelokt werden door de stranden en de zon is voorbij. Buitenlanders hebben begrepen dat de Costa Blanca inmiddels veel meer te bieden heeft. De grootste stijging noteerde men dan ook in het toerisme van het binnenland van de Costa Blanca. De bergen, de kastelen, de monumenten, de gastronomie… het zijn zaken die ook het seizoentoerisme helpen overwinnen.”

Het meest komen nog steeds de toeristen uit Groot-Brittannië, maar ook uit andere landen zoals Scandinavië en de Oostbloklanden.

Uw "Florida" van Europa

Tevreden expats

Uit onderzoek blijkt tevens dat ruim 90 % van alle ondervraagde “expats” (*) tevreden is met het leven en wonen in Spanje. Waarom?

Hoofdzakelijk speelt de zon en het lekkere weer een belangrijke rol vinden 84% van de ondervraagden. Ook de wijze waarop Spanjaarden met de buitenlanders omgaan en de manier van leven wordt door minstens 70% zeer gewaardeerd. Veel buitenlanders die naar Spanje zijn verhuisd menen dan ook dat het welzijn, vrienden, het sociale en familieleven het belangrijkste is. Met daarnaast aandacht voor de gezondheid en plezier in het leven.

De kwaliteit van de stranden

Spanje heeft in 2023 nog 6 stranden en jachthavens erbij gekregen met blauwe vlaggen, dat heeft de Foundation for Environmental Education  (FEE) bekendgemaakt tijdens het 36e bestaansjaar. In 2022 had Spanje hetzelfde aantal vlaggen voor jachthavens en stranden maar in 2023 is Spanje 6 vlaggen voor stranden rijker terwijl er 6 vlaggen minder zijn voor en jachthavens en eindigt het land opnieuw als wereldleider op 729 blauwe vlaggen!

Uw "Florida" van Europa

Amigos

Bijna 75% van de ondervraagde expats geeft aan dat het makkelijk is om Spaanse vrienden te maken omdat men zo open is. Hiermee staat Spanje dan ook op de vijfde plaats op de ranglijst van meest welkome landen. Spanje staat daarnaast op de 12e plaats wat betreft vriendelijkheid, waarbij 42% zelfs aangeeft dat men extreem vriendelijk is in dit zuid Europese land.

Uw "Florida" van Europa

Gezondheidszorg

Als men kijkt naar de gezondheidszorg in Spanje kan geconcludeerd worden dat de expats voor 34% tevreden zijn en 39% aangeeft dat deze zorg uitstekend en betaalbaar is. Expat ouders met kinderen zeggen bijna allemaal dat de gezondheidszorg uitstekend is.

Families

En meer dan de helft van de expat families geeft aan dat Spanjaarden aardig zijn tegen hen zijn. Het enige minpuntje bij buitenlandse families die naar Spanje zijn gekomen is het onderwijs. 11% is hierover ontevreden hierover vergeleken met het wereldwijde gemiddelde van 21%.

Uw "Florida" van Europa

Plus- en minpunten

Eigenlijk zijn de expats dus beste tevreden met het leven in Spanje waarbij de hoofdreden die men aangeeft om naar Spanje te verhuizen was om een “betere levenskwaliteit” te hebben gevolgd door “verhuizen voor de liefde” en gewoon omdat men “in Spanje wilde wonen”. Potentiële voordelen van het wonen in Spanje zijn het klimaat en het warme weer, de algemene levenskwaliteit en de gunstige kosten van het levensonderhoud. Potentiële negatieve effecten zijn onder andere de economie en arbeidsmarkt, belastingen en politieke instabiliteit.

Uw "Florida" van Europa

Uw mening?

Wat is Uw mening over wonen in Spanje, en bet U tevreden? Wat is volgens jouw het grootste pluspunt en het grootste minpunt van wonen in Spanje? Geef ook jouw mening door een korte reactie te plaatsen.

* Een expat is iemand die tijdelijk in een land werkt met een andere cultuur dan waar hij of zij in is opgegroeid. Onder expats verstaan we meestal hoogopgeleide mensen. Het verblijf in het buitenland kan permanent zijn, maar is over het algemeen tijdelijk. Expats worden vaak door hun werk naar het buitenland gezonden.

P.S.

Ontdek ook wat overwinteren in Spanje met uw gezondheid doet. Komt u ook wonen in het gezondste land van Europa? Wellicht bent u na enkele jaren wel zodanig gewend dat u zelfs klaar bent om volledig te emigreren naar Spanje!

Uw eisen en wensen staan bij ons voorop! U profiteert bij UwCasa van de volgende voordelen:

 • Wij vertalen deze naar uw ideale situatie
 • U krijgt van ons een duidelijk advies op maat
 • Uw opdracht wordt begeleid tot en met de oplevering
 • Kennis van het aanbod, de regio en de leukste attracties
 • En maar éen aanspreekpunt voor al uw eigen eisen en vragen.

Een zeer uitgebreide keuze van nieuwe en bestaande woningen aan en rond de mooiste kusten van Spanje kunt u vinden in ons UwCasa-aanbod.

U kunt natuurlijk ook besluiten om eerst rustig, in etappes naar Spanje te gaan om te overwinteren of te emigreren. Dit doet men dan met de auto.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!