UWCASA

La Mata

Dit kleine Spaanse plaatsje La Mata is het oudste vissersdorpje aan de Costa Blanca. Alle soorten winkels zijn aanwezig, zoals een supermarkt, een bakker als ook het postkantoor. Maar ook de Toerist office en de bus die elke 15 min, naar de toeristische plaats Torrevieja vertrekt. Rond het gezellige pleintje vindt u terrasjes om heerlijk te genieten. U vindt daar tapas, cerveza of sangria, en waar het goed toeven is voor jong en oud.

La Mata

Het zandstrand van hier is breed en lang maar zelfs in het hoogseizoen niet druk. Het Parc de Nature is ook een bezichtiging waard. Vanuit la Mata kunt u heerlijk fietsen, rondom het Parc de Nature en genieten van de prachtige natuur.

La Mata is een kustplaats gelegen in de provincie Alicante, in de Valenciaanse Gemeenschap, Spanje. Het ligt ongeveer 5 kilometer ten noorden van de stad Torrevieja en staat bekend om zijn prachtige zandstrand en natuurlijke omgeving.

Ja, de belangrijkste attractie van La Mata is het uitgestrekte strand, dat zich uitstrekt over ongeveer 2 kilometer. Het strand van La Mata is van fijn zand en heeft alle nodige diensten voor bezoekers, zoals douches, reddings- en badmeesterdiensten, verhuur van parasols en ligstoelen, en een breed scala aan bars en restaurants in de omgeving.

Ook het natuurpark van de Lagunas de la Mata en Torrevieja, dat zich in de nabijheid bevindt, biedt u heerlijke Spaanse ontspanning. Dit natuurpark is een beschermd gebied van grote ecologische waarde dat twee lagunes herbergt, de Laguna de La Mata en de Laguna de Torrevieja. Deze lagunes zijn habitat voor vele soorten vogels, sommigen van hen beschermd, en zijn een ideale plek voor vogels kijken en wandelen.

La Mata heeft een goed ontwikkelde toeristische infrastructuur, met een breed scala aan accommodaties, waaronder hotels, appartementen en vakantiehuizen. Er zijn ook tal van restaurants, bars en winkels in de omgeving, evenals een wekelijkse markt waar u verse en lokale producten kunt kopen.

Kortom, La Mata is een kustplaats die een prachtig strand combineert met een bevoorrechte natuurlijke omgeving. Het is een populaire bestemming, zowel voor toeristen die willen genieten van de zon en de zee als voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de natuur en vogels kijken.

Aan de Spaanse kust

Als u graag in Spanje wilt wonen dan is La Mata een heel goede keuze. Op onze sites www.uwcasa.be en www.uwcasa.nl vindt u passend aanbod in uw eigen voorkeur gebied.

Uw verhuizing naar Spanje

Verwacht u tijdens een periode van 12 maanden minstens 8 maanden in Spanje te verblijven? Dan dient u zich uit te laten schrijven uit de bevolkingsregistratie in België of Nederland (zelfs als u uw eerste huis behoudt). Die periode van 8 maanden mag niet onderbroken zijn. 

Uw verhuizen van bezittingen

Als u naar Spanje emigreert mogen persoonlijke bezittingen de grens over zonder dat je er belastingen op betaalt. Voorwaarde is dat ze deel uitmaken van je verhuisinboedel vanwege emigratie binnen de EU. Een goede verhuizer moet dus de verzekeringspolis kunnen tonen aan de grenzen.

De overige informatie kunt u nalezen bij alle 15 Aandachtspunten.

Uw samenvatting

In deze aandachtspunten herkent u nu al de voordelen van een ervaren en betrouwbare makelaar, toch?

Nog veel meer tips kunt u lezen via onze Informatie artikelen.

Uw meest passende aanbod

Via onze Site onze site vindt u duizenden nieuwe en bestaande woningen aan en rond de mooiste kusten van Spanje in meer dan 80 locaties. Uw droomhuis staat daar vast al wel bij, toch?

Extra informatie

SPAANS VERKEERSBUREAU: Ook vindt u veel extra informatie via het Spaanse verkeersbureau

FEESTDAGEN IN SPANJE: Wanneer zijn de Feestdagen in Spanje en zijn winkels dan geopend?

50 SPAANSE WOORDEN: Wat zijn de belangrijkste 50 Spaanse woorden?

SPAANS NIEUWS IN NEDERLANDS: En dagelijks leest u in het Nederlands, het Spaanse nieuws.

REISGIDSEN IN SPANJE: Goede, betrouwbare gratis informatie om te reizen in Spanje vindt je via reisgidsen in Spanje

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk ons aanbod in La Mata


 
 

320.000

Appartement in La Mata

Costa Blanca

2
2
 
 

183.500

Appartement in La Mata

Costa Blanca

2
2
 
 

850.000

Villa in La Mata

Costa Blanca

4
5
 
 

940.000

Villa in La Mata

Costa Blanca

4
3
 
 

168.900

Penthouse in La mata pueblo

Costa Blanca

2
1
 
 

470.000

Penthouse in LA MATA Pueblo

Costa Blanca

3
2
 
 

1.125.000

Villa in La Mata

Costa Blanca

5
3
 
 

1.959.900

Villa in La Mata

Costa Blanca

4
4
 
 

415.000

Vakantiehuis in La Mata

Costa Blanca

3
2
 
 

493.500

Appartement in La Mata

Costa Blanca

3
2