UWCASA

Alhaurin de la Torre

Alhaurin de la Torre is een bloeiende en rijke stad met een voorouderlijke geschiedenis van vóór de Romeinse tijd tot vandaag.

Deze stad is de laatste jaren uitgegroeid tot een dorp met ruim 25.000 inwoners. Door deze snelle groei is dit het jongste dorp in geheel Spanje met alle moderne voorzieningen die gezinnen met kinderen nodig hebben.

Alhaurin de la Torre

Juist zijn gunstige ligging maakt deze plaats erg populair waardoor vele bewoners hebben gekozen voor de rust van dit dorp. Ook de kust met zijn vele badplaatsen, zoals Torremolinos en Benalmádena, ligt binnen handbereik.

Dit dorp kenmerkt zich door de nieuwe wijken die bij of rondom het oude cortijos (grootgrondboederijen) zijn ontstaan. Nieuwe wijken met villa´s, grote herenhuizen en grote 2 onder 1 kap bepalen het gezicht van de buitenwijken van Alhaurín de la Torre.

Gezond in Spanje

Ook in Zuid-Spanje is het gezond leven door het mediterrane dieet, het milde klimaat en bovenal de dagelijkse siësta. Volgens recent onderzoek is Spanje één van de gezondste landen ter wereld. Het medisch tijdschrift Lancet heeft gedurende 20 jaar data verzameld waaruit dit blijkt. De gemiddelde levensverwachting in Spanje is het hoogst van alle landen in Europa, namelijk 81,4 jaar.  Ook leeft een Spanjaard gemiddeld langer in goede gezondheid, namelijk 70,9 jaar.

Hoe komt dit? Waarom is Spanje zo’n goed land om te wonen voor de gezondheid? Door 320 dagen zon per jaar, lentetemperaturen in de winter, en milde warmte in de zomer. Buiten leven, op het ritme van de zon. Dat doet iets met je gemoed. Je neemt tonnen vitamine D op en je maakt meer serotonine aan, beter bekend als het ‘happy-hormoon’.

Uw humeur

De zon betekent dus een boost voor je humeur. Maar zonneschijn is één, een stabiel, warm klimaat twee. De mooiste Spaanse kusten danken hun stabiele, subtropische klimaat aan de achterliggende bergen. Die houden de warmte van de zeevast en houden de winterse koude vanuit het binnenland tegen. Hemels klimaat verzekerd!

Dat Spanjaarden niets doen klopt niet. Maar hun levensritme is gebaseerd op leven op de seizoenen. En dat is misschien even aanpassen voor ons Belgen en Nederlanders. Maar wees gerust, de mañana-cultuur werkt aanstekelijk. Een siesta in de namiddag en terrasjestijd ’s avonds: weg met stress en vermoeidheid! De zon dicteert voortaan je leven en jij geeft je daar met plezier aan over.

Uw gezondheid

Ontdek nu wat Spanje met jouw gezondheid doet. Komt u ook wonen in het gezondste land van Europa?

Wat kiest u zelf?

Als u ook graag in Spanje wilt wonen dan is Finestrat een heel goede keuze. Op onze sites www.uwcasa.be en www.uwcasa.nl vindt u zelf vast wel een passend aanbod in de omgeving van uw eigen voorkeur.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk ons aanbod in Alhaurin de la Torre


 
 

532.000

Villa in Alhaurin de la Torre

Costa Del Sol

4
2
 
 

510.000

Villa in Alhaurin de la Torre

Costa Del Sol

5
3
 
 

450.000

Villa in Alhaurín de la Torre

Costa Del Sol

6
2