UWCASA

Ronda

Ronda is een prachtige stad in het zuiden van Spanje. Het ligt in de regio Andalusië en is een onderdeel van de witte dorpen route. En op ongeveer 100 kilometer bij Malaga vandaan en ook Sevilla ligt heel dichtbij. Het is in tweeën gesplitst door de Tajo kloof. Aan de ene kant van deze kloof ligt het oude gedeelte van de stad en aan de andere kant het nieuwe gedeelte. Deze twee delen worden verbonden door een brug. Ronda is een bekende plek door de prachtige ligging en door de mooie bezienswaardigheden. In 2012 was dit het decor van het populaire programma ‘Wie is de mol?’. De mooiste plekken?

1. Puente Nuevo

Een van de meest bekende bezienswaardigheden is: Puente Nuevo. Deze brug heeft een spectaculaire ligging tussen een kloof en verbind het oude en het moderne Ronda met elkaar. Vanaf diverse plekken in de stad heb je een prachtig uitzicht op de brug en ook vanaf de brug zelf zijn de uitzichten echt prachtig mooi:

Ronda

Het beste uitzicht op Puente Nuevo heb je als je vanaf Plaza de María Auxiliadora het wandelpad naar beneden volgt. Je gaat dan een stukje de indrukwekkende canyon in en komt verschillende uitzichtpunten tegen die je vanaf de brug en de kloof kunt bewonderen.

2. Mirrador de Ronda en Alameda del Tajo 

ADe beste uitzichten vind je bij Mirrador de Ronda, oftewel het uitzichtpunt van Ronda, en bij Alameda del Tajo. Het beste is om langs het hek Alamedo del Tajo richting Mirrador de Ronda te lopen. Je hebt dan constant een geweldig uitzicht over de stad en de omgeving die je geen moment gaan vervelen.

3. Dwaal door de straatjes van het oude centrum 

Een van de dingen die Ronda zo leuk maakt, zijn de straatjes van het oude centrum. Deze straatjes zijn allemaal wit en ontzettend knus. Hier en daar kom je een leuk gebouw tegen met mooie torens en bijna elke straat heb je helemaal voor jezelf. Heerlijk toch? Geniet van de pleintjes, de kerken, de straatjes en het voelt alsof je terug bent gegaan in de tijd.

4. Wandel langs de stadsmuur 

Een van de leukste dingen is een wandeling maken langs de stadsmuur van Ronda. Van deze oude muur is op sommige plekken niet zo heel veel meer over, maar de uitzichten zijn geweldig. Ook is de muur op sommige plekken nog intact en daar ook prachtig om te zien.

5. Ga een dag de omgeving in 

Ook de omgeving van Ronda is echt de moeite waard. Ronda is een goede uitvalbasis om vanaf daar meerdere plekken te zien van Andalusië. Denk aan een mini roadtrip door de omgeving, zoals El Gastor, Zahara de la Sierra en het mooiste Sierra de Grazalema. Alle drie echt prachtige dorpen.

Hoe bereik je Ronda in Spanje? 

Ronda is gemakkelijk te bereiken op verschillende manieren, zoals met de bus, de trein en de auto. Vanaf Malaga rijd je in ongeveer 1,5 uur naar Ronda en vanaf Sevilla is het een kleine 2 uur rijden. Allemaal goed te doen dus.

Uw meest passende aanbod

Via onze Site onze site vindt u duizenden nieuwe en bestaande woningen aan en rond de mooiste kusten van Spanje in al meer dan 120 locaties. Uw droomhuis staat daar vast al wel bij, toch?

Extra informatie

SPAANS VERKEERSBUREAU: Ook vindt u veel extra informatie via het Spaanse verkeersbureau

FEESTDAGEN IN SPANJE: Wanneer zijn de Feestdagen in Spanje en zijn winkels dan geopend?

50 SPAANSE WOORDEN: Wat zijn de belangrijkste 50 Spaanse woorden?

SPAANS NIEUWS IN NEDERLANDS: En dagelijks leest u in het Nederlands, het Spaanse nieuws.

Bekijk ons aanbod in Ronda


 
 

695.000

Villa in Ronda

Costa Del Sol

3
2
 
 

379.000

Bungalow in Ronda

Costa Del Sol

5
2
 
 

550.000

Villa in Ronda

Costa Del Sol

5
2
 
 

530.000

Villa in Ronda

Costa Del Sol

6
3