UWCASA

Vakantiehuis in Spanje

U hoort het steeds vaker: “Volgende week gaan we even bijbruinen in ons vakantiehuis in Spanje!” Het duurt niet lang of u gaat er ook zo over nadenken. “Hoe zou het zijn? – Een eigen vakantiehuis voor mij en mijn partner, waar we zo lang kunnen verblijven als we zelf maar willen?” Maar u denkt misschien “Dat is voor mij niet weggelegd, ik huur wel een vakantiehuis”. Misschien is uw droomhuis aan de Spaanse Costa Blanca wel dichterbij dan u denkt! Ligt deze buitenkans nu ook binnen uw bereik?

U heeft wellicht vragen als:

 • Wat kost een vakantiehuis in Spanje?
 • Is een tweede huis een goede investering?
 • Hoe werkt een bezichtiging bij een vakantiehuis in Spanje?
 • Zijn er betrouwbare Nederlandse makelaars en aannemers in Spanje?
 • Hoe koop ik mijn vakantiehuis in Spanje zonder Spaans te hoeven spreken?
 • Welke hulp kan ik verwachten bij de aankoop van mijn vakantiehuis in Spanje?

Laten we voorop stellen dat deze vragen goed en snel beantwoord zullen worden. Als u echter toch nog vragen heeft na het bezoeken van onze site, neem dan contact met ons op via ons intuïtieve chat-systeem, rechts onderin de site.

vakantiehuis in spanje

Waarom kopen steeds meer mensen een eigen vakantiehuis in Spanje?

Er zijn verschillende redenen om een vakantiehuis te kopen. Sommige klanten van UwCasa kopen meerdere appartementen om die opnieuw met winst te verkopen wanneer de markt aantrekt. Anderen kopen een vakantiehuis in Spanje om die zelf te verhuren, hetgeen kan via onze organisatie. Hoe dan ook kopen de meeste mensen een vakantiehuis aan de Spaanse kust om samen met hun partner lekker tot rust te komen, vaak zelf te overwinteren en verhuren, en in steeds meer gevallen te emigreren. Waarom wilt u een vakantiehuis in Spanje kopen, en wat kost dat dan precies?

Wat kost een vakantiehuis in Spanje?

Zoals dit met normale woningen Belgische en Nederlandse ook het geval is, is er geen exact bedrag te noemen voor een vakantiehuis in Spanje. De Spaanse huizenprijzen liggen gemiddeld wel een stuk lager dan in Nederland en België. Zo beginnen onze appartementen rond de € 50.000,- en de villa’s al rond de € 100.000,-.

En, waar kiest u nu voor: een nieuwe of bestaande woning, en in welke omgeving ligt jullie voorkeur?

vakantiehuis in spanje

Hoe werkt een bezichtiging?

Uiteraard werkt een bezichtiging van uw vakantiehuis in Spanje net iets anders als binnen Nederland of België. Wij begrijpen dat u niet zomaar in de auto stapt om even een huisje te kijken en dat u echt vertrouwd op onze zorg. Daarom bieden wij begeleiding van aankomst tot vertrek. Wij vangen u op bij het door u aangegeven vliegveld en zorgen zo voor vervoer naar uw verblijfplaats, wat op verzoek ook nog voor u geregeld kan worden. Vervolgens plannen we uw bezichtiging of bezichtigingen in tijdens de daaropvolgende dagen, ook dit kan inclusief vervoer worden geregeld.
Om een echte huizenjacht te ervaren kunt u dus het beste meer dan één woning inplannen voor bezichtiging. Wij zorgen er hoe dan ook voor een Nederlandstalige begeleider waar u zich prettig bij voelt om op uw gemak uw keuzes te maken.

Overigens, een leuke bijkomstigheid bij een bezichtiging van onze woningen…

vakantiehuis in spanje
Bij aankoop van sommige vakantiehuizen kunt u uw vluchtprijs terugkrijgen!
Of dit ook voor u en uw woning geldt, kunt u navragen via het contactformulier of de chatknop rechts onderin dit scherm.

Investeren in een vakantiehuis in Spanje

Sommige klanten van UwCasa kiezen ervoor om zich te storten op de nieuwbouw-projecten van met name appartementen. Deze woningen zijn het makkelijkst en het snelst doorverkocht en het mooie is, ze kunnen van hun aankoopmakelaar vervolgens hun verkoopmakelaar maken. Er wordt veel gebouwd aan de Spaanse Costa’s en het is daarom wel van belang dat u zich als investeerder goed laat informeren over de aannemer en de buurt waarin zich uw nieuwbouw-project bevindt. UwCasa helpt u daar maar al te graag bij.
Wij zien dat de markt aanzienlijk aan het aantrekken is, en met het vergrijzende Nederland, wordt ook de vraag naar onderhoudsvrije vakantiehuizen voor overwintering steeds groter.

vakantiehuis in spanje

Waarom investeren in een vakantiehuis in Spanje als ik dat ook in eigen land kan doen?

Vanwege het feit dat Spaanse woningen veruit veel goedkoper zijn dan Nederlandse woningen. U heeft dus veel sneller uw rendement uit uw investering!
Heeft u verder nog vragen, stel ze dan via de contactformulieren bij de woningen zelf, of via de chat-knop rechts onderin deze pagina.
Wij zullen ons best doen om uw vragen zo goed en duidelijk mogelijk te beantwoorden. Op deze manier gaat u snel aan slag met investeren want ook wij van UwCasa weten: “Tijd is immers geld!”

Hoe koop ik mijn eigen vakantiehuis in Spanje?

UwCasa biedt u begeleiding van de eerste klik op de site, tot de laatste klik in het slot van uw eigen vakantiehuis. Uiteraard verzorgt UwCasa de gebruikelijke zaken, zoals o.a.:

 • Notariële akten
 • Kadaster inschrijving
 • Bouwkundig onderzoek
 • Verzekeringen en hypotheken
 • Et cetera

Daarnaast zijn er nog veel meer extra’s waar u gebruik van zou kunnen maken. Zo kunnen wij, indien gewenst bemiddelen bij de gemeente, een vaste tolk aanstellen, helpen bij het opzetten van huurovereenkomsten of een advocaat aanstellen. Samen met onze partner en Moederorganisatie doet UwCasa er alles aan om u al van uw vakantiehuis te laten genieten voordat u de sleutel heeft.

Wanneer komt u met ons kennis maken, en op al uw vragen antwoord te krijgen?

Bekijk ons aanbod

Meer informatie over het kopen van een huis in Spanje

Een greep uit ons aanbod
 
 

200.000

Appartement in Torre Pacheco

Costa Calida

 
 

519.000

Villa in Pilar de la Horadada

Costa Blanca

 
 

265.950

Appartement in Torre del Mar

Costa Del Sol

 
 

349.000

Bungalow in Benijófar

Costa Blanca

 
 

525.000

Villa in Jávea

Costa Blanca