UWCASA

ANDALUSIË

Het mediterrane klimaat beïnvloedt het weer in de provincie Andalusië. De zomers zijn er droog en de winters zacht. Er is veel verscheidenheid, van de uitgebreide kusten tot de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. Daardoor kunt u er ’s morgens skiën en ’s middags zwemmen in de Middellandse Zee. De kuststreken hebben meestal een aangenaam klimaat getemperd door de zee. De droogste plek op het vasteland van Europa is hier eveneens te vinden, namelijk de Cabo de Gata. Daar valt slechts 117 mm regen per jaar. En de mooie Tabernaswoestijn in Almería is de enige echte woestijn. Gemiddeld is de temperatuur hier in een jaar meer dan 16 °C.

Trekpleisters

Andalusië kent in hoofdzaak de volgende toeristische trekpleisters:

Vooral de historische steden, zoals Granada, Sevilla en Córdoba. Voor sportieve toeristen de bergketen Sierra Nevada, met wandelroutes en mogelijkheden voor alpinisme. En in de winter uitgebreide wintersportmogelijkheden. Aan de kust is alle mogelijke watersport te ondernemen.

De Costa del Sol en de Costa de la Luz. Deze populaire stranden zijn het gehele jaar bevolkt. En in de winter veelal met gepensioneerde West-Europeanen. In de zomer is het heel druk met vooral gezinnen en jongeren uit heel Europa. Dan kunt u genieten van beroemde badplaatsen zoals Málaga, Torremolinos en Marbella. Er zijn echter ook kleinere badplaatsen die nog niet volledig zijn ontdekt, zoals Nerja.

Andalusië heeft ongeveer negentig golfclubs met 18 holes of meer.

De zon en uw gezondheid

De zon betekent dus een boost voor je humeur. Maar zonneschijn is één, een stabiel, warm klimaat twee. En de mooiste Spaanse kusten danken hun stabiele, subtropische klimaat aan de achterliggende bergen. Want die houden de warmte van de zee vast en houden de winterse koude vanuit het binnenland tegen. Hemels klimaat verzekerd!

Ontdek nu wat Spanje met jouw gezondheid doet. Komt u ook wonen in het gezondste land van Europa?

Als u graag in Spanje wilt wonen dan is de provincie Andalusië een goede keuze. En op onze sites www.uwcasa.be en www.uwcasa.nl vindt u aanbod in uw eigen voorkeur gebied.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!